Miért pont mi?

Alapvetően a jurták eredeti formáját, szerkezetét őriztük meg, követve a hagyományos készítési módokat. 

Azokat a szerkezeti elemeket, melyek kiválhatók modernebb, hatékonyabb anyagokkal, azokat persze helyettesítjük, gondolok itt pl. a bőrszegecsek helyettesítésre csavarok vagy a gyapjúnemez kiváltása műszálas filcre.

Emellett megtartottuk a hagyományos készítési eljárások fontos elemeit például: a rácslécek gőzöléssel való hajlítását, így jurtáink nem csupán jurtaszerű építmények, hanem „ízig-vérig” jurták, melyek az európai felhasználók igényeinek is megfelelnek.

A jurták oldalmagasságát 6 méteres átmérő fölött megemeltük 180-185 cm-re, így nagyra nőtt jurtalakók is kényelmesen ki- be járhatnak jurtájuk ajtaján. Vagy akár emeletes ágyat is beállítható a fal mellé.

Fontosnak tartjuk, hogy megrendelőink egyedi elképzeléseit- kéréseit is megvalósítsuk, nem csupán szabvány jurtákat kínálunk megvételre.

Az elmúlt 18 évben, mióta jurtákat készítünk, sok tapasztalatra tettünk szert, de még így is tanulunk a hibákból, amelyek folyamatosan arra ösztönöznek, hogy még jobb szerkezeti megoldásokat találjunk ki, még jobb anyagokat használjunk, hogy ügyfeleink- vásárlóink hosszú éveken keresztül, megelégedetten használhassák az általunk készített jurtákat.