Bemutatkozás

Adorján Gábor jurtakészítő vagyok.
Szeretettel köszöntök minden érdeklődőt a honlapomon!

Miképpen válik valaki jurtakészítővé manapság?

Ami engem illet, nem az üzleti lehetőségek fantasztikus tárházát láttam meg a jurtában, ez valami teljesen más volt. Inkább amolyan szerelem első látásra. 10 évesen láttam először igazi jurtát (ez k. 1981-ben volt), mongol kiállítók mutatták be Vácon a főtéren. Mondanom sem kell, azonnal elillant az indián identitásom, helyére a jurtalakó- pusztai népek, hunok-magyarok, iránti ellenállhatatlan érdeklődés lépett. 

Kb. 20 év telt el mire megvalósult az álmom, hogy saját jurtám lehet. Ez egy 4 méteres kis jurta volt, amit eredeti mongol jurták méretarányainak megfelelően készítettem. A rendeltetése is meglehetősen eredeti volt: szállásként szolgált a nyári legelőn, ahol a teheneinket tartottuk tavasztól-őszig. Aztán a tehénállomány eladásra került, velük együtt a jurtát is meghirdettem, megvették a teheneket is, a jurtát is, de több volt az érdeklődés a jurtára, így megkezdődött az első jurta reprodukálása és…. így maradatunk. Így született meg az „Adorján -jurta”.

Azóta eltelt 18 év és ismét vannak tehenek, és több száz jurta is kikerült a kezünk alól.

A világ sok táján fellelhető már Adorján- jurta:

Magyarországon készítettünk jurtákat táboroknak, lakás célra, régészeti kiállításra, sportlétesítményként stb.

Nem érezzük azt, hogy belefáradtunk volna a munkánkba. Mindig inspirál az, hogy egyre jobb és jobb minőségben tudjuk a jurtáinkat elkészíteni, és az újításokra mindig nyitottak vagyunk.

Ha jurta vásárlásban gondolkodsz keress bizalommal!

Egyéni ötletek kivitelezését is vállalom, rajzold le, hozz képet, vagy küldd el e-mailben!