Gyakori kérdések


Színminta

Mi a jurtarendelés menete?

E-mailen vagy telefonon keresztül vedd fel velünk a kapcsolatot, és mindenben segítünk, hogy a számodra legmegfelelőbb méretet, típust megtaláld, és egyedi igényeidre is választ kapsz. Ha már tudod milyen jurtára van szükséged, egyedi árajánlatot kapsz.


Mennyi idő alatt készül el egy jurta?

Telefonon vagy e-mailben érdemes erről érdeklődni, mivel mindig az aktuális leterheltségtől és a kiválasztott jurta méretétől, felszereltségétől függ.


Mennyi előleget kell fizetnem?

Hőszigetelés nélkül a teljes ár 50%-át, hőszigetelt jurta esetén a teljes ár 60%-át.


Kell építési engedély a jurtához?

Mivel ez egy sátor, így elvileg nem kell. Érdemes a helyi építési hatósággal egyeztetni ez ügyben.


Lehet további nyílászárókat kérni a jurtához?

Persze, többet is. Minden a vásárló fantáziájára van bízva. 


Ki lehet választani a borítás színét?

Igen, felár ellenében több szín közül is lehet választani. A színskála megtalálható ennek az oldalnak a tetején. Az alapár homokszínű borítást tartalmazza. Ha a homokszíntől eltérő színt szeretne valaki választani kérjük alaposan gondolja át, mivel utólagos változtatásra nincs lehetőség.


A jurtának tartozéka a dobogó?

Az ár nem tartalmazza a dobogót. Ezt a vásárlóink általában maguk oldják meg, de tudunk segíteni tervekkel. Optimális esetben a dobogó elkészülte után pár nappal tudjuk állítani a jurtát, viszont több okból kifolyólag (időjárás, betegség) sajnos előfordulhat, hogy várni kell. Amikor kész a dobogó fontos, hogy alaposan takarják azt le és az OSB peremet ne rakják fel, mivel nem megfelelő betakarás esetén feltépheti a fóliát a szél és beázhat a dobogó, amiért felelősséget nem tudunk vállalni. 


Lehet fatüzelésű kályhát rakni a jurtába?

Igen, de ezt főképp azoknak javasolom, akik saját célra használják. Ha kiadott szálláshelyként funkcionál majd a jurta, akkor inkább elektromos fűtést ajánlok.


Lehet kérni plexi kupolát a jurtához?

Igen, a legtöbb vevőnk kérni szokta. A plexi kupolák árai a "Jurta árak" menüpont alatt megtalálhatók. 

Hogyan kell tisztítani a plexi kupolát?

Szappanos vizes anyaggal kell tisztítani a kupolát. Nem szabad alkoholos ablaktisztítót használni, mivel az gyengítheti a plexi anyagot. Száraz ronggyal vagy szivaccsal sem ajánlatos tisztítani, mert az hajszálkarcolásokat okozhat. 


Hozhatok saját nyílászárót/kupolát?

Igen, viszont ezt előzetesen egyeztetnünk kell, hogy biztosan kompatibilis legyen a jurtával. Valamint ebben az esetben beépítési díjat számolunk fel a nyílászárókra, illetve a kupola tartozékait (nyítószerkezet, befogadókeret) is meg kell vásárolni.

A nem általunk gyártott ablakokra, kupolákra garanciát nem vállalunk!

A jurta belsőépítészetét is eltudjátok vállalni?

Sajnos belsőépítészeti munkákra nincsen kapacitásunk.